Colet Nierop

Opleiding:
Colet Nierop studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Zij volgde daar de middelbare school voor jong talent, kreeg les van Mapje Sewing-Keereweer.
Tijdens haar Hbo-opleiding kreeg zij les van onder meer Edward Witsenburg en Ernestine Stoop.
In 1999 haalde zij haar Docerend Musicus examen. In 2001 haar Uitvoerend Musicus en haar Theater Musicus examen.

Volgde Masterclasses bij:
Tania Tauer (Rusland)
Isabelle Moretti (Frankrijk)
Susann McDonald (U.S.A)
Catherine Michel (Frankrijk)
Manja Smits (Nederland)
Hugh Webb (Engeland)
Park Stickney (U.S.A)
Brigitte Sylvestre (Frankrijk)
Manja Smits (Nederland&Frankrijk)

Hier en nu:
Zij speelt met diversen ensembles zeer succesvol in zowel binnen als buitenland, speelt in orkesten en heeft haar lespraktijk in Sint Maartensbrug, Warmenhuizen, Schagen, Bennebroek en Texel.

Ze is actief met muziektheater. Speelde in voorstellingen met: Theatergroep Maccus o.l.v. Jos van Kan, met voorstelling 'Overmorgen'. Het Filiaal o.l.v. Monique Corvers, met voorstelling 'Assepoes'. 'Jaap' (Haar eigen afstudeerproject), regie Wannie de Wijn en componist Andre Dienske 'Alzheimer', i.s.m het Mondriaan-kwartet en componist Chiel Meijering. 'Vleugelvrouw' met Helen Botman en Peter van Vleuten.

Speelt naast haar solowerk regelmatig met een Harp Zangduo met Liesbeth Brinkman (mezzosopraan) Harpduo Dyade met Emilie Bastens (harpiste) Sax ,zang en harptrio ‘Rauwe Vrouwen’ met Jenneke Gerritsen en Stephanie Kramer Zanger /percussionist Eddie Conard. Haar repertoire omvat klassiek, licht klassiek, modern, pop en jazz.

Haar grote liefde voor het goede leven uit zich in haar muziek!
Als podiumdier en als docent weet zij mensen te raken met de klanken van haar oogstrelende harp, maar ook met haar lach en persoonlijkheid. Haar repertoire is verrassend, haar staat van dienst zeer divers en ze is altijd in voor bijzondere samenwerkingen. Ze houdt van een optreden in de intieme setting, een bruiloft een begrafenis of een herdenking maar ook grensverleggende muzikale projecten.

Kortom: Een stoere harpiste met een sprankelende levenslust!

Terug naar biografie