Emilie Bastens

Emilie Bastens (1990) werd op vierjarige leeftijd geraakt door de klanken van de harp. Sindsdien heeft ze haar passie tot werkelijkheid laten komen.

Emilie begon met harplessen te volgen op Muziekschool “De Muzerije” te ’s-Hertogenbosch bij Sacha Nierich. Op 12 jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Fontys Conservatorium te Tilburg, waarna ze na anderhalf jaar de overstap maakte naar de School voor Jong Talent Extern aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier behaalde ze in 2012 met lovende beoordeling haar Bachelor Diploma bij Ernestine Stoop. In mei 2014 behaalde ze aan hetzelfde conservatorium haar Master of Music diploma.

Naast de harplessen bij Ernestine Stoop volgde Emilie ook harplessen bij Edward Witsenburg en Jana Bou?ková. Deze zijn mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds, gesteund door het Constant van Gestel Fonds, die haar in 2012 toegekend werd. Daarnaast wordt Emilie gesteund door Stichting Benelux Universitair Centrum. Deze maakte het voor haar mogelijk om te soleren tijdens de boekpresentatie van “Je lifestyle vanuit hart en ziel” van prof. A. van der Geld in het Jan van der Togt museum te Amstelveen.

In 1998 nam Emilie deel aan het televisieprogramma `Solo voor een Kind’ van RTL 4 voor het Foster Parents Plan. In 2006 werkte ze mee aan een project over Peter en de Wolf i.s.m. het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Emilie speelde mee tijdens het openingsconcert van het Tenth World Harpcongress te Amsterdam en in 2010 heeft ze met de opera Albert Herring van Benjamin Britten voor Koningin Beatrix mogen spelen. Tijdens het twaalfde World Harp Congress te Sydney, Australië, werd Emilie geselecteerd voor een Masterclass van Susann McDonald.

Emilie musiceerde onder leiding van verschillende dirigenten zoals Etienne Siebens, Jac van Steen en Peter Biloen. Onder leiding van Reinbert de Leeuw speelde ze mee tijdens de uitvoeringen van de Gurrelieder van A. Schönberg, De Tijd van L. Andriessen met het ASKO Schönberg en in de bewerking van R. de Leeuw van Im wünderschonen Monet Mai met actrice Katja Herbers.

In 2013 werd Emilie toegelaten om deel te nemen aan the USA International Harp Competition te Bloomington, Indiana USA. Emilie bespeelt een Lyon & Healy style 23. Deze harp is in 2010 speciaal voor haar uitgezocht in Chicago USA.

Terug naar biografie