Biografie:

Colet Nierop en Emilie Bastens: DuoDyade. Twee harpistes die ondanks het feit dat ze heel verschillend zijn, toch een eenheid vormen in het musiceren met elkaar. Met veel plezier, passie en vakmanschap brengen zij de harp in de vorm van een duo dichter bij het publiek. DuoDyade is vernoemd naar het woord: ‘Dyade’.

Dyade stamt uit de oudheid. Een ‘Dyade’ is een tweetal goden in de Egyptische mythologie.
De goden werden vaak in tweetallen tegenover elkaar geplaatst om evenwicht en harmonie te bewaren. Het staat symbool voor het samenwerkingsverband tussen twee individuen. Het vormt een twee-eenheid.

Colet Nierop en Emilie Bastens, beiden bevlogen musici, willen het publiek kennis laten maken met de veelzijdigheid en grootsheid van de harp. Ze willen het publiek raken door de veelheid van klankkleuren die het instrument te bieden heeft en hen een breed palet van deze klanken laten ervaren. De harp biedt immers een bijna onuitputtelijk scala aan mogelijkheden van muziek en verschillende stijlen. Naast hun twee prachtige Lyons & Healy, style 23 pedaalharpen waar Colet en Emilie op spelen, brengen zij ook muziek ten gehore op hun Keltische harpen. Zij volgen daarin de wensen van het publiek.

Tijdens het programma vertellen Colet en Emilie over de muziekstukken en de componisten, maar ook over de geschiedenis en de technische kanten van de harp. Door het toevoegen van leuke anekdotes en ervaringen wordt het programma een sprankelend en sfeervol geheel. Het publiek wordt meegenomen in hun liefde voor de muziek en het gepassioneerde spel als duo. Naast het genot van hun spel is het ook een lust voor het oog om naar deze bijzondere instrumenten en het bespelen ervan te kijken. Er worden steeds nieuwe muziekstukken, bijzondere werken en arrangementen aan het aanbod voor programma’s toegevoegd. Regelmatig wordt het duo opnieuw voor een tweede keer op dezelfde locatie uitgenodigd.

DuoDyade startte in de zomer van 2010 als een nieuw sprankelend duo, bestaande uit Colet Nierop en Marije Vijselaar. Deze twee harpisten vonden de tijd rijp om hun krachten te bundelen. Wat klinkt er nu mooier dan één harp? Dat zijn twee harpen, was hun motto. Vol enthousiasme, passie en liefde voor de harp lieten deze harpistes de enorme diversiteit van de harp in hun programma’s tot hun recht komen. “Harpmuziek pur sang”. In december 2013 heeft Marije Vijselaar echter de overstap naar Engeland gemaakt, waarna het duo in 2014 is voortgezet met harpiste Emilie Bastens.
Bijzonder is dat er tussen Colet en Emilie opnieuw een optimale energetische samenwerking in Duodyade is ontstaan en deze gevormd wordt tot een authentiek en energiek geheel.

Kortom: bevlogen, getalenteerde harpistes die het publiek in het hart kunnen raken. Laat u zich verrassen door DuoDyade.